Szabadság, a mi döntésünk!

Szabadság, a mi döntésünk!

Gyakran gondolunk arra, hogy sorsunk van, hogy az élet vár tőlünk valamit, vagy mi a helyes döntés, jól cselekedtünk vagy sem? Gyakran vannak ilyen kérdések emberi fejünkben, ilyen az is hogy van e célja az életünknek és hogy előre meg van e írva belőle valami? Én arra gondolnék ezek helyett, hogy valóban teljes szabadságot élvezünk. Minden tekintetben még a gondolatainkban, a sorsunkban, tetteinkben, életcélunkban is!

Amit önmagunkon kívül képzelünk el hogy megfeleljünk „neki”, az csupán művelt elménk terméke. Nem létezik semmilyen elvárás felénk. A szabadság a saját döntésünk, önmagunk felé, de önmagunk ellen is. Mert sok mindent fel kell számolni magunkban ahhoz, hogy meg tudjuk élni. A szabadságot minden pillanatban mindenki tapasztalhatja és az egyetlen mód arra, hogy elveszítsük, ha elkezdünk gondolkodni róla. Egy pár pillanatra engedjük el a teherként való kapcsolódásainkat a dolgokhoz, hogy meglássuk árnyékát a valódi szabadságnak, amiben dönthetünk arról, hogy miként kapcsolódunk a dolgokhoz.

Talán igaz, talán nem, amit mondok. De nyitott és frissen tágas érzés belegondolni hogy valójában nincs feladat. Ezért írtam le csupán.