Önmagatok Tibennem

Önmagatok Tibennem

Szóval irigy vagyok, mert olyat kívánok, ami mindannyiótokban önmagam tükröződéseinek felébresztésére hívó hangja. Elárulom neki, hogy a tehetség nem való másra, mint mások szolgálatába állítani. A mindannyiótokban jelenlévő önmagamhoz szólok, hogy ha halljátok a hangomat kiáltsatok vissza olyan hangosat, hogy a bennem lévő Ti magatok felébredjen!
S ha még lehet hangom a végtelenség mezején, ha még megszólalhatok az emberiség elméiben egy hangként. Akkor egy olyan ceruzával szeretnék beleírni, ami pontosan úgy viselkedik, mint egy radír, s miután elkészült a mű, meg fognám a radírt és úgy radírozok le minden egyes mozdulatot a papírról, ahogy egy ceruzával kell írni a leggyönyörűbb szavakat a szíveitekhez.
Csak egyetlen kívánságom van, hogy önmagam felébredjen tibennetek, hogy megtanítsátok nekem azt, hogy miként ébredhetek fel ebben az életemben, hogy  megláthassam a tükörképemet a ti szemeitekben, ahogy ti önmagatokat keresitek én bennem. Ha az úton jártok minden lépésetek legyen hangos, hogy meghalljam, és a ritmusát összhangba hozzam szívem dobbanásával, hogy magam is azokat a lépéseket tehessem. Még ha nem is látlak benneteket, még ha nem is hallak benneteket, de tudom, hogy mindannyian léteztek, hiszen van egy magasabb értelmi érzékszerv, ami nem beszél, de nem is hallgat, nem közöl, de nem is kérdez, viszont általa örökké kapcsolatba vagyunk.