Mindenki Boldog

Mindenki Boldog

Sokáig hajtottam én is a boldogságnak nevezett elemeket az életemben, nem tudtam, hogy valójában amit keresek az nem más mint a szenvedés csábító ruhába bujtatott változata. Ezt az utóbbi mondatot senki nem képes megérteni, kivéve azok, akik már tapasztalták a Valódi boldogságot. Sokan élnek boldogan, de boldogságuk mégsem valódi, csupán függések következménye.

Tömeg közlekedek néha, de legtöbbször autóval járok dolgozni, mint sokan mások. Ma áttekintettem minden autóba, ki ül benne, mit gondol, hová mehet, milyen ember? Elsőre egy nagyon kedves arcú férfit láttam borostával és hatalmas nyugalom sugárzott belőle. Másodikra egy idős szakállas őszes, öregember, Isteni fény birtokában üldögélt egykedvűen. Harmadik középkorú hölgyecske tele kedvességgel és örömmel, bár nem a külsejéből sugárzott inkább belülről, de mintha a legboldogabb ember lenne a földön. Mintha minden ember tökéletes lenne és isteni bölcsesség és öröm sugározna belőle. Milyen jó cuccot kevertek megint a reggeli teámba gondoltam.

Gyönyörű a világ, amikor minden ember megvilágosodott bölcs, isteni lény, akiből sugárzik a fény és az odafigyelés szeretete minden létezőre. Mindenhonnan, az emberekből, a tárgyakból is végtelen béke és boldogság árad. Mindezért semmit sem kell tenni, nincs technika, ami fenn tartaná vagy életre keltené az élményt. Velem nem történt semmi, viszont a világgal igen, nem bennem van a változás, hanem a világban. Nem veszíthetem el, mert nem tőlem függ nem velem kapcsolatos.

A valódi boldogság sosem tárgyak vagy események váltják ki, vagy önmagától van, vagy csak viszonyítási alapunk változik. Legtöbben a saját helyzetükből határozzák meg önmagukat a világban. Attól gazdagok vagy szegények, hogy a környezetükhöz képest mivel rendelkeznek. Sajnos ebben benne van a birtoklás és elkülönülés illúziója. Mindennel kapcsoltban vagy! Anyagiakban nem így működik első ránézésre, de menj tovább a tapasztalásaid mélyére és fedezd fel te, hogy igaz-e?

Egy Valódi boldog napot kívánok mindenkinek!