Menedék a háborús időkben

Menedék a háborús időkben

Mikor sok “nehéz helyzet” adódik, megélhetés, politikai botrány, háborúk, akkor menedékre van szükségünk. Sokan beszélgetnek arról manapság, ami a média csatornáin folyik be a napjainkba. De vajon megválogatjuk azt a “csatornát”, amit beengedünk a belső világunkba? Szükséges nekünk foglalkozni a “világ” (pontosabban, média és politika által generált világ) problémáival? Van olyan egónk, aki arra sarkal, hogy igen, érdemes beszélni róla és megoldást kell találni rá? Képesek vagyunk ezen javítani? Biztosan alkalmasak vagyunk erre vagy csak áltatjuk (altatjuk) magunkat a hírekkel? Mire is jó mindez?

Hasztalan információtöredék okozta betegség.

Az igazság az, hogy képtelenek vagyunk bármit tenni, mégis mérgezzük az elménket azokkal az információkkal amivel csak monoton álmodásba redukáljuk a gondolkodásunkat. A helyes helyzetfelmérésnek alapja, hogy mivel tudunk foglalkozni, mivel nem. A hajléktalanság és munkanélküliség, hazugságok, közvetlen környezetünk nehézségei, stb. is fontos problémák, mégsem foglalkozunk vele annyit, mint a politikával és országok közti viszálykodással. Valójában pedig csak kis emberek vagyunk. Akinek nem inge ne vegye magára, de nem a világban vannak “nehézségek”, hanem a világról alkotott képzetünkben.

Hasznosabb lenne a környezetünkben csökkenteni a kisebb problémákat, mint a legnagyobb problémákról csevegni.

A túl sok felesleges információ lehetséges események megálmodására kényszerítheti elménket, amik nem valóságosak. biztosan ebben akarjuk tölteni a napjainkat? Figyeljük meg mely embereket ragadnak el a hírek által közvetített információk és mely emberek maradnak kiegyensúlyozottak még a nehéz időkben is.

Nem biztos hogy azokra a “libákra” kell figyelni, akik a leghangosabban és határozottan gágogják a gondolataikat, helyette inkább a csendben ülő “oroszlánokat” kell megérteni.

A módszer három lába

Nehéz helyzetben a stabil emberekre van szüksége a népnek, családnak, párodnak, barátoknak. Ez a stabilitás három lábon kell álljon. Hasonló szemléletűekkel építs kapcsolatot,tehát ne próbálkozz egyedül, ismerned kell a módszereket amikkel fejlődhetsz és a célt, ami irányába haladsz.

Vizsgáld meg azokat akikkel gyakran találkozol, beszélgetsz, az ő szemléletükkel tudsz azonosulni? ugyanígy vizsgáld meg a módszereidet, amivel haladni próbálsz, a tetteidet a hétköznapokban. Valódi eredményeket hoznak és oda fognak elvinni, amit célként el tudsz fogadni?

Nem érdemes abba belebonyolódni, amihez nincs semmi közünk, főleg olyankor, amikor helyette a saját feladatainkról veszi el a figyelmünket.

Kivezetés a “nehéz helyzet”-ből

A világ nem változott meg, csak a róla alkotott képünk változik. A természet törvényei mint napsütés, gravitáció, idő, tér, föld, levegő, tűz, víz, türelem, szeretet, figyelem, tudás, nem változtak meg. Tehát minden körülmény nagyrészt olyan, mint ami ezer évekkel ezelőtt és ezután is rendelkezésre áll. A lehetőségeid most kínálkoznak, a szabadságod nem veszítetted el, a tér-idő ugyanúgy alkalmas a helyes tettekre mint bármikor, talán még alkalmasabb is mostanában. Légy hát a vándor, aki felébredve álmából kiemelkedik saját illúziójának terhe alól, mert nem látja valóságosnak azt, ami nem lehet az többé már számára. Túljutott rajta, felismerés, elhatározás és az ebből következő változtatás által. Az ilyen vándorok gyújtsanak jelzőtüzeket, mert az arra alkalmasok észreveszik azt és szorgoskodjanak helyes tetteikben az időktől függetlenül.