Meditációval

Meditációval

Aki reggelente, vagy egyéb pillanatokban meditációval fejleszti önmagát, biztosan felismerte már azt a fontos jellegét az ilyen gyakorlásnak, hogy nem léphetünk ajándék nélkül a megszentelt térbe. Egyszerűsítve, akik nem szeretik a színes megfogalmazást, nem ülhetünk le meditálni úgy, hogy nem vittünk magunkkal az aktuális hangulatunkat. De ezen felül még vihetünk mást is, tudatosan!

Mindig valamilyen hangulattal vagy szándékkal közelítünk, de ez nem minden esetben tudatos. Nekem ebben az esetben az ajándék azt jelenti, hogy viszek magammal valamit, mintha vendégségbe mennék. Mert eleinte vendégségbe megyünk, a hétköznapi tudatállapotunkból egy tágabb tudatállapotba. Aki pedig vendégségbe megy, az vihet ajándékot. Nem muszáj vinni, de lehet. Ezzel a példával azt szeretném kifejezni, hogy mennyire fontos vinni valamit a meditációba, ami tudatos. Tudom néha a problémákat visszük, de az mellett is megfér egy kis kedvesség vagy szeretet, mert nagy a tér körülöttünk.

Ajándék lehetsz te önmagad is vagy a szabad időd. Nem lesz minősítve soha, hogy mit viszel bele a szent térbe amiben alakulni, fejlődni szeretnél, viszont nem mondhatjuk azt sem, hogy nem lesz hatással a karma világában rád az amit viszel. Mert nagyon is meghatározza a meditációd ha tudatosan készülsz a belépésre már előtte és felöltöd magadra a hálát amiért gyakorolhatsz, a tisztaságot amivel megújulhatsz, a szeretetet és boldogságot amit pedig csak azért viszel, hogy  odaadd valakinek.

Ne hidd el, hogy így van, de javaslom, hogy próbáld ki. Sok múlik azon, hogy miként vélekedsz a saját gyakorlásod teréről. Megszentelt térnek hívom, mert számunkra akik ebben kívánunk fejlődni, kevés ennél szentebb tér létezik. Pontosabban itt fedezhetjük fel, hogy mindig is Egy végtelen szent térben élünk. Először talán egy reggeli meditációban tapasztaljuk meg. De később ez a valódibb valóság magába ölel mindent.