Karantén kreativitás

Karantén kreativitás

Mindenekelőtt had mondjam el, hogy nem akarok semmi olyat írni, amit már más leírt sokszor. Azért fogtam pennát, mert zűrzavar idején fontos a rendezett megnyilatkozás. A zűrzavar nem a világban van, hanem az egyénekben, ami eddig is jelen volt, de most több okot érezhet magában az egyszeri halandó, hogy megjelenítse problémás elméjének termékeit.

Próbatétel

Próbára van téve a gondolkodásod és elméid területe. Aki önismeretében már alapvető lépéseit megtette, az tudja pontosan, hogy semmi ok a félelemre, igazából nincs olyan valós ok, ami miatt érdemes lenne a félelmet beengedni a tudatunkba. Cselekedni kell félelem helyett. Felfoghatod egy próbatételnek is, hogy mi felett van uralmad a fejedben, érzelmeidben, lelki világodban. A mostani napokban kiderülhet. Remélem kimozdíthatatlan vagy a nyugalomból és a szeretetből.

Lehetőség

Most megadatott a karanténban, hogy gazdagodjunk a pénznél is nagyobb kincsben, a szabadidőben. Főleg azokhoz szólok, akik most több szabadidővel rendelkeznek, mint előtte az életükben. Sokaknak most nincs több szabadidejük, mert gyermekük vagy idősek ellátását végzik, esetleg küzdenek a vírussal szemben vagy a gazdaságot próbálják helyre állítani. Minden tiszteletem az övék. De akik otthon vannak, főleg azokhoz szólok, hogy ne feledjék, hogy a legnagyobb kincs az idő.

Furcsa számomra hallani, hogy le vannak terhelve az online filmek csatornái, számítógépes játékok és az unalom is felszínre került a hír csatornákra ráfüggéssel együtt. Ha átalakult az életed, attól még nincs okod elpocsékolni a szabad idődet. Nem át kell vészelni ezt az időszakot, hanem hasznosan eltölteni.

Légy kreatív

Itt az idő, arra hogy azt csináld, amire mindig vágytál, abban fejlődj, amiben eddig nem tudtál, mert nem volt rá időd. Kezdd el magad fejleszteni, edz, tanulj nyelvet, olvass könyvet, zenélj, alkoss, hozz létre értéket, vagy fejleszd magad bármi másban. Mindenki tudja miről beszélek, de mégis szüksége van motivációra, hogy elkezdje. Itt az idő, most van a legjobb pillanat. Ne elszenvedd a helyzetet, hanem hozd ki a lehetőségeidből a legtöbbet. Légy kreatív és megtalálod a módját annak, amit szeretnél csinálni ebben a helyzetben is. Lehet, hogy nem úgy, ahogy elsőre gondolod, de gondold tovább és meglesz a lehetőség. Én a sok könyvvel kezdtem, amit eddig nem volt időm elolvasni. Most van, továbbá a napnak olyan szakaszában is tudok formagyakorlatot csinálni és meditálni, ami eddig a munkaidő miatt lehetetlen volt. Kívánom, hogy megtaláld a módját annak, amiben gazdagodhatsz a szabadidőd értékes eltöltésével.

Látásmódunk átalakítása

A tér nyitott és hatalmas, de mindenki annyit vesz észre belőle csak, amit képes, ettől a tér nem szűkül be, ettől még számtalan új lehetőség kínálkozik, csak mi vagyunk vakok ezekre a lehetőségekre. Lélegezz fel, mélyen és nagyot. Láss túl a korlátaidon és találd meg az utad és a látószöged ebben a helyzetben is.

Hatékony és tudatos napokat kívánok mindenkinek!