Hatféle téves keresés

Hatféle téves keresés

Hat világban játszódik a keresés, a három “méreg” vagy állat a kör közepén a hajtóerő. De sajnos a hajtóerő észrevétele nélkül kutatjuk a világokban a boldogulást, menekülve a bánat és hasonló negatív érzelmektől. Lényünk alapvető mérge, ami a szenvedést okozza, az nem más mint a boldogság keresése. Amikor ezzel felhagyunk, akkor már csak a bánattól akarunk mentesülni, de ez a második alapvető méreg. Amikor már ezt is feladjuk, akkor a közömbösség tompa állapotába menekülünk. Így nem ér sem jó, sem rossz minket, teljesen bezárkóztunk. Mindhárom lehetőség tévedés.

A boldogság önmagától van jelen, annak aki kinyílik felé, nem kell keresni. A lelkünk önmagától fénylik, nem kell fényesíteni. Amit magunkról gondolunk az sajnos nem a tiszta lélek, hanem csak egy ember a történeteivel, megismertünk életünk folyamán, de csak a gondolatainkban létezik. Ezek vagyunk mi magunk. Énképünk nem létezik úgy ahogy mi gondoljuk, csak a saját gondolatainkban, sehol máshol nincs meg. Aminek mi gondoljuk magunkat, az nem is létezik rajtunk kívül sehol.

Ha nem utasítanánk magunkat a keresésre, és abbahagynánk a menekülést és a bezárkózást is, akkor lennénk talán legközelebb a tökéletességhez, ami nem akar megfelelni a belső kényszereknek. Mert nem a lélek akar megfelelni az egónak, hanem fordítva. Az egó akar folyton megfelelni az elképzelt képeknek. Csakhogy erre törekedni illúziórikus és teljesen fölösleges.

Ha kiürülne a téves keresés, mindazt abbahagynánk ami fölösleges, felszabadulnának a korlátozott lehetőségeink, megszűnne a szenvedés és nem maradna más mint a megértés és a derű egyre emelkedettebb fokozatai.

Derűs napokat! 🙂

ui: a festményen a hat világ még nincs megfestve, így tiszta üres terek hatják át. Ebből a frissességből ihletődött meg ez az írás.

Ha erről szeretnél bővebben hallani, nézd meg a Létkerék a gyakorlatban sorozatot: https://www.sundoor.hu/letkerek-a-gyakorlatban-1-resz/