Egyszerű dolgok

Egyszerű dolgok

Rég írtam már bejegyzést, nem tudom kik olvasnak még. Ma az egyszerű dolgokról írok, amik mindennap jelen vannak az életünkben és észre sem vesszük őket. viszont ha elveszítjük, szenvedünk miatta, amíg megvan, nem értékeljük.

Nagy dolgokra vágyunk vagy egyáltalán csak vágyunk erre vagy arra, elképzelünk lehetséges jövőt, vagy megítéljük a múltunkat, ráerőltetve egy téves meglátást. Ez mind hasztalan. Nem tudjuk helyesen megélni és rendezni az életünket így csak illúziót és magyarázatokat gyártunk. Olyanok vagyunk ilyenkor, mint a rossz politikus. Fölöslegesen töltjük az időt ezekkel.

Van rengeteg érték az életünkben, amit alapvetésnek veszünk, így nem becsüljük meg. Például az, hogy látunk hallunk és értünk, szeretünk. Bizonyos tetteink felett döntéseink vannak, ennek szépségét ki látja? Vettél már mély lélegzetet és átélted ahogy az oxigén feltölti testedet? Vagy csak akkor fontos, amikor a víz alól bukkansz fel légszomjjal? Akkor futhatsz, túrázhatsz felszabadultan, amikor csak akarsz. Nem kell hozzá baleset, amiben hosszú időre csak feküdni tudsz. Akkor szeretheted a családod és barátaid, amikor csak akarod! Nem kell elveszítened ahhoz, hogy erre kelljen vágynod. Bármikor megteheted! Aki halálos beteg bármit megadna még egy hónapért vagy évért, amit élve egészségesen tölthet. Nincs erre szükséged, megteheted betegség nélkül is! Csak ismerd fel! Ted szebbé az életed, szeress ha tudsz, lény megértő ha tudsz, de nem múljon el az életed úgy hogy nem veszel részt benne! Mosolyogj többet és tedd színessé a napod, dolgozz azon, hogy mások is mosolyogjanak!

A világodat te irányítod, te teszed szebbé vagy szomorúbbá. Lehet, úgy érzed nincs választásod. De a legfontosabb dolog fölött mindig van. Hogyan éled meg azt, ami történik? Ettől leszel az, aki vagy. A többi nem számít sem most sem később. Mindegy, hogy gazdagnak vagy szegénynek, szépnek vagy csúnyának tartod magad. Nem ezek számítanak, ezek a személyes illúzióid.

Valójában csak egy dolog számít, az hogyan reagálsz az eseményekre, amik veled történnek? Miért vagyok biztos ebben? Azért mert minden emberben a földön ez ami azonos függetlenül attól kiről van szó. Azok akik vakok az igazságra, azt nézik fekete vagy sárga, gazdag vagy szegény, okos vagy buta, szép vagy csúnya. Ezek csak kiindulási pontok. Azok akik látják a valóságot, azt nézik hová tartasz, mi az irányod. Mindenki halad valamerre. Semmi nem mozdulatlan. A kő elkopik, a fém rozsdásodik. Amit nem emelsz, az süllyed. Fontosabb az, hogy hová tartasz annál, mint hogy éppen most hol állsz.

Nem is marad más az emberből csak a tettei és döntései eredménye. Minden más vagyona elszáll, elfogy, átalakul. Mire emlékszel az elhunyt rokonaidból? Leginkább arra, hogy milyen ember volt, milyen tetteket és döntéseket hozott veled kapcsolatban. Rád is így fognak emlékezni vagy így fognak elfelejteni. Most még nem késő változtatni!