A valódi célod

A valódi célod

Ami az életünkben valódi, mélyen a lényünk belsőjével van kapcsolatban, ami valótlan általában csak a testünkkel és a külsőségekkel kapcsolatos. A valódi célod csak olyan lehet, amit akkor is ugyanúgy követsz ha gazdag vagy, ha szegény, ha beteg, ha egészséges, ha nyomorék, ha világbajnok, ha híres, ha elfelejtett, ha szomorú, ha vidám. Mi lehet az, ami akkor is a legfontosabb az életedben ha elveszíted mindened és akkor is ha végtelen gazdagság vesz körül? A lényeg mindig változatlan attól, hogy számtalan alakban jelenhet meg körülötted.

A fölösleges dolgok mégis sok időt és figyelmet vesznek el az emberek életéből. Azt gondolják, hogy örökké élnek és mindenre lesz idejük. Ez mind egy ostoba gondolkodásmódból származik. A tudatlanságot nem kell tanulni, magától jön amikor a tiszta belső hangot elnyomjuk magunkban és a külsőségek világában csak kényeztetni akarjuk a testünket, elménket vagyis az Egónkat. Mindez úgy tűnik magától megy végbe és ha nem veszünk ezzel ellentétes irányt szándékosan, akkor nyugodtak lehetünk abban, hogy lefelé haladunk az úton a tudatlanság felé. Egy fátyol fedi mindannyiunk szemét amiben elhisszük, hogy azok vagyunk amit magunkból a társadalom szemével látunk. Nem lehet, hogy létezik másik látásmód? Nem csak a mostani világnézetek és hitek múló pillanatának mércéje létezik. Aki helyesen méri saját létezését, annak hamar körvonalazódnak a valódi célok az életében.

Nem csak a saját valódi célom válik világossá hanem a sok más emberé is. Meglehet a te célod is ismerem, pedig téged nem ismerlek, nem tudom mi a kedvenc színed és hogy milyen pózban olvasod ezt a bejegyzést. Mégis ismerlek, úgy érzem nem is kicsit. Talán jobban mint elsőre gondolnád, talán kevésbé, de valamennyire mindenképpen. Mert mindenkit az önismeret hiánya tesz tudatlanná, így boldogtalanná is. Egy jó szerelő aki már sok dolgot megszerelt az életében, ránézésre megmondja hol lehet a probléma forrása. Ha ezt nem tagadod, akkor már valószínűleg elindultál az önismereti úton, és ha szerencséd van akkor volt annyi sikered ami egyre inkább rávezetett ennek fontosságára. Egyszerűen önismeret, semmi más, csak ennyit mondok. Ne gondold, hogy egy vallás áll a hátterében a mondataimnak vagy egy filozófia mondatja velem. Semmi szándékom nincs veled. Nem akarlak meggyőzni, még azt sem akarom elérni, hogy tovább olvass. Nekem mindegy mit hiszel rólam és az ilyen bejegyzésekről. De ez csak azért van így mert ismerlek. Jól tudom ilyenkor valaki ellenkezik benned, a lényed egy része azt szeretné, hogy ez ne legyen igaz. A lényednek több része is van akik mást mondhatnak. De ez mind nem fontos, mármint, hogy éppen most mit mondanak. Inkább az a fontos, hogy ismered a lényednek ezen részeit?

A valódi célodban a lényed minden része benne kell, hogy legyen és fontos szereplője lesz. Ha ez nem így van, a célod nem helyesen választottad. Nézz utána a valódi céljaidnak, mert nem tudhatjuk ebben az életünkben mennyi időnk van a tudatlanságra és az önismeretre. Sok sikert és nagyon szép véletlenekkel teli napot kívánok ehhez! Nem tudom elmondani milyen szeretettel gondolok rád és mindenkire aki a valódi célját keresi, követi, valósítja és éli.

forrás megjelölés: az Élet!